sábado, 8 de febrero de 2014

L'espectacular primera volta del Cadet A del FC Joanenc

De somni. Així ha estat la primera volta de la temporada del Cadet A del FC Joanenc. L'equip entrenat per Eloi Euras i Jordi Barcons han aconseguit 40 punts dels 42 possibles. En 14 jornades, han guanyat 13 partits i només n’han empatat un, al camp del segon classificat, la Salle Manresa.

Fa dues temporades, en la categoria infantil, el mateix bloc de futbolistes dirigits per Euras i German, es van proclamar campions. No obstant, des d’aquells dies gloriosos fins ara, hi ha hagut un procés de canvi. L’equip s’ha hagut d’adaptar a una categoria diferent “en l’etapa infantil, les diferències individuals s’accentuen molt, per tant, si disposes de dos o tres jugadors que estan per sobre de la resta, has de ser intel·ligent, fer-ne peces clau del teu equip i posicionar-los on poden ser determinants”, diu Euras. També creu que “en l’etapa cadet, la competitivitat és més alta i ja no parlem de diferències individuals sinó d’equips treballats i no tan treballats”.
Les diferències entre aquestes dues categories també ha implicat que el cos tècnic introduís canvis tàctics “fa dues temporades, ens era suficient que l’equip dominés certes situacions de joc. En canvi, en l’actualitat, el treball és molt més elevat. El jugador ja domina gran part de les situacions en què es trobarà i sap que volem d’ell en cada fase del joc” diu Euras.

Barcons (dreta) i Euras (esquerra) dempeus dirigint a l'equip
En la temporada actual, el tàndem Barcons-Euras, més l’estimable ajuda de Lluís Serra, han forjat un equip amb molta personalitat i amb una identitat pròpia. El toc de pilota i el treball col·lectiu són les seves característiques que representen d’una manera fidedigna aquest grup humà. També cal destacar el rendiment en defensa. Només 7 gols encaixats en contra evidencien la solidesa defensiva d’aquest conjunt. En referència al nivell ofensiu si que és cert que és un dels equips amb més gols a favor però enguany, s’ha convertit en una assignatura a millorar. Tot i aquest aspecte, les estadístiques parlen per si soles. L’equip ha sabut reinventar-se i per la inèrcia guanyadora, imposen la seva dinàmica triomfant en partits travats i dificultosos.

El segon entrenador, Jordi Barcons, ens dóna la recepta de l’èxit “La clau està en el treball i la disciplina futbolística que mantenim a l’equip setmana rere setmana. A més a més, tenim jugadors molt generosos en el treball col·lectiu. Això comporta que la resta de jugadors s’hagin d’implicar a l’hora de treballar pel benefici col·lectiu, no individual”.

Barcons no creu que l’equip pugui caure en l’autocomplaença. Té clar que al ser una plantilla amb molt fons d’armari beneficia a l’equip a no despistar-se i a seguir el camí del triomf “A l’hora de gestionar l’equip per mantenir el ritme, és part del treball que es fa setmana rere setmana, sense deixar lloc a la relaxació perquè al tenir una plantilla llarga i completa, el jugador que es relaxa, ell mateix veu que se’n va fora de l’onze i ningú vol quedar-se fora de l’alineació. Això comporta tenir una intensitat jornada a jornada”.

Aquest cap de setmana ha començat la segona volta. Encara queden molts punts en joc i de ben segur que els rivals no posaran les coses gens fàcils a aquest equip. És aviat per posar el cava a refredar. Però a l’estadi quan el Cadet A juga, es respira un aire de grandesa i de victòria.

Fotografia de la plantilla del Cadet A del FC Joanenc





No hay comentarios:

Publicar un comentario